Frittata - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 portioner

250 gram svamp (till exempel portabello eller champinjoner)
2-3 vitlöksklyftor
1 paprika i valfri färg
300 gram morot
300 gram färsk blomkål
150 gram tomater
2 deciliter riven smakrik ost
2 deciliter mjölk
7 ägg
Salt och svartpeppar efter smak
Olja till stekning

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Värm ugnen till 175 grader.
- Klä in en form med avtagbar kant i aluminiumfolie (eller använd en pajform med höga kanter).
- Gör äggstanningen: knäck äggen i en bunke och vispa i mjölk och riven ost. Salta och peppra. Låt stå.
- Skala och finhacka vitlöken. Skölj och halvera små tomater, skär större i fyra till sex delar. Skölj, ansa och skär resten av grönsaker i centimeterstora kuber.
- Fräs allt utom tomaterna i en stekpanna i oljan tills det mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Bland i tomaterna.
- Lägg grönsakerna i ugnsformen och häll över äggstanningen. 
- Grädda i ugnen cirka 20-30 minuter, tills äggstanningen stelnat och anrättningen fått fin färg.
- Servera gärna med en grönsallad.

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera