Juliga minipizzor - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

12 stycken

2,4 dl vetemjöl  
1/2 tsk salt 
1 nypa bakpulver
3 msk olja
1 dl vatten

Topping grönkål
Grönkål och syrad svamp
1 dl créme fraiche 
100 g grönkål
1/2 tsk malen nejlika 
Salt 
100 g västerbotten 
Syrad svamp

Morotspuré med dillhalloumi 
200 g morot 
20 g Västerbotten
3 msk grädde
Salt och peppar 
200 g halloumi
20 g dill
1 dl olivolja 
En skvätt citronsaft 
Salt och peppar

 Gör så här:

Ugn: 250 grader

Tortillabröd 
- Blanda vetemjöl, salt och bakpulver.
- Tillsätt olja och blanda tills klumpar bildas.
- Tillsätt vatten och blanda tills degen blir fast. Låt stå.
- Sätt på plattan med en torr stekpanna. 
- Häll upp vetemjöl på bakbordet. Ta en liten klick deg och kavla ut till en liten rund tortilla.
- Stek några min per sida. Osv osv osv osv. 
- Sätt ugnen på 250 grader. 

Topping grönkål
- Riv och skölj grönkål. Massera in nejlika och salt. 
- Koka upp vatten och häll över grönkålen. Låt stå ca 1 min. Låt rinna av i durkslag. 
- Riv västerbottenost.
- Ta 6 stycken tortillabröd. Kräma på creme fraiche, toppa med grönkål och riven västerbottenost. Grädda 10 min. 

Topping morotspuré och dillhalloumi
- Skala och hacka moroten. Koka upp i salt tills de mjuknat. 
- Riv västerbottenost. 
- Mixa morot med västerbotten, grädde , salt och peppar.
- Mixa dill med olivolja, citronsaft, salt och peppar. 
- Hacka halloumi i små bitar. Stek på hög värme i olivolja. När de fått fin färg blandar du ner i dillolja. 
- Ta 6 tortillabröd. Kräma på morotscreme och toppa med halloumi. Grädda 10 min. 

Av: Anja Olaug 

Orginalreceptet finner du här

 

Hitta mer inspiration från Anja, klicka här!

Logga in för att kommentera