Pankopanerad mozzarella med tomatsalsa - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Pankopanerad mozzarella
2 st mozzarella delad i två skivor
Salt & svartpeppar 
1 st ägg uppvispat 
0,5 tsk vitlökspulver 
0,5 dl vetemjöl 
1 dl pankoströbröd 

Tomatsalsa 
400 g körsbärstomat i fyra delar
1 st rödlök finhackad 
2 st salladslök fint skivad
2 tsk balsamico vit
1 msk olivolja 
Flingsalt & svartpeppar 
Basilika färsk strimlad
Timjan färsk hackad 

 Gör så här:

Pankopanerad mozzarella

- Låt mozzarellan rinna av, och torka av med hushållspapper. 
- Dela sedan längs med, i två skivor. Vänd osten först i mjöl, blandat med en nypa salt, och svartpeppar. Sedan i vispat ägg blandat med vitlökspulver, och till sist i panko. 
- Hetta upp olja i en teflon panna, och stek/fritera osten på medelvärme i ca 2 minuter/sida. 
- Lägg osten på hushållspapper, och låt överflödig olja sugas upp. 

Tomatsalsa 

Blanda samman tomat, rödlök, salladslök, och hälften av det kryddgröna.
- Vispa ihop balsamico, olivolja, lite salt, svartpeppar, blanda sedan försiktigt dressingen, med tomatblandningen.
- Toppa med lite extra basilika & timjan. 
- Servera den panerade mozzarellan med lite tomatsalsa. 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera