Clementin curd - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

2 dl clementin juice, är ungefär 5 st pressade
1 st citron eko fint rivet skal (blir en extra god, och lite mer bitter smak, av citronskalet) 
3 st ägg 
5 dl syltsocker 
200 g smör

 Gör så här:

- Häll den pressade juicen genom en sil, så att eventuellt fruktkött silas bort. Häll över juicen i en teflon kastrull, vispa ner ägg, syltsocker, och citronskal. 

- Värm upp på medelvärme, under konstant vispning, tills det börjar tjockna.

- Tillsätt smöret i mindre bitar, och fortsätt vispa tills allt har smält. Häll sedan upp i väl diskade, och varma burkar.

- Jag brukar låta burkarna stå i ugnen i 15 minuter, på 125 grader innan jag fyller dem! 

- Låt stå i kylen, bör konsumeras inom 2 veckor.

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera