Rostad pumpa och svart ris, med chili & honungsstekt halloumi - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 port svart ris kokt enligt instruktion på förpackning 
600 g pumpa skalad, urkärnad och klyftad 
Olivolja 
Salt & svartpeppar 
Timjan 
100 g körsbärstomat tärnad
2 st spetspaprika tärnad
2 st rödlök finhackad 
1 dl timjan färsk hackad 
2 frp halloumi tärnad
Chiliflakes 
Honung

Citronyogurt: 
2 dl matyoghurt 
1 st citron eko rivet skal
0,5 msk honung 
Salt & svartpeppar

 Gör så här:

Ugn: 200 grader 

- Lägg pumpaklyftor på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. 
- Ringla över lite olivolja, krydda med salt, svartpeppar och timjan.
- Baka sedan på 200 grader i ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. 
- Koka riset enligt instruktion på förpackningen.
- Häll av överflödigt vatten från det kokta riset.
- Blanda med några msk olivolja, tärnad tomat, paprika, finhackad rödlök, och hackad färsk timjan, smaka av med salt och svartpeppar. 
- Stek halloumin, krydda med chiliflakes och lite honung

Citronyogurt: 

- Blanda ihop, låt stå svalt. 
- Lägg upp rostad pumpa, riset med grönsakerna, toppa med chili & honungsstekt halloumi, och en klick citronyoghurt! 

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera