Råstekt brysselkål med mandarin, chili och honung & julkryddade quornbullar - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

500 g brysselkål ansad och halverad 
3 msk smör 
1 st schalottenlök hackad 
1 tsk flingsalt 
Chiliflakes 
1 st mandarin eko pressad och rivet skal 
1 msk honung

 Gör så här:

- Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg ner brysselkål och stek ganska hög värme i 3 minuter, vänd runt brysselkålen några gånger.

- Krydda med flingsalt, en rejäl nypa chiliflakes, om man gillar hetta, vill säga. Tillsätt lök som får fräsa med någon minut.

- Ringla över honung, mandarinjuice, merparten av det rivna skalet, och låt puttra samman i ytterligare 3 minuter. Eller tills brysselkålen mjuknat lite, men ännu har spänst och fin färg.

- Jag serverade brysselkålen med färdiga quornbullar, smaksatta med julkryddor. 

-Fräs malen kryddpeppar, malen kryddnejlika och kardemumma i smör några minuter.

- Tillsätt sedan 300 g quornbullar och stek tills de är färdiga, vänd dem ofta så att kryddorna täcker quornbullarna helt.

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

 

Logga in för att kommentera