Mjuk pepparkaka på banan - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 bananer
2 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
200 g rumstempererat smör 
4 dl råsocker
2,5 dl turkisk yoghurt 
2 msk lingonsylt 
1,5 tsk malda nejlikor 
1,5 tsk mald ingefära
1 tsk malen kanel 

Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk apelsinjuice 
3 droppar ättika 
Lingon

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sätt ugnen på 175 grader. 

- Smörj och mjöla en form. Smeten blir ganska lös så jag rekommenderar att inte ta en sockerkaksform utan en springform eller nått. 

- Blanda kryddor, mjöl, bikarbonat och salt.

- Vispa smör och socker vitt och poröst.

- Tillsätt 1 ägg i taget. 

- Mosa banerna. Tillsätt bananerna, lingonen och yoghurten. 

- Sikta ner mjölblandningen. Blanda tills du får en jämn smet.

- Häll i formen och grädda 30 min. Täck med aluminiumfolie och grädda ytterligare 30 min. 

- Låt kakan svalna. 

- Rör ihop ingredienserna till glasyren. Pynta med lingon.

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera