Raw cashewcheesecake med juliga smaker - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:

Pepparkaksbottnarna:
1,5 dl valnötter, hasselnötter
0,5 dl cashewnötter rostade & saltade
2,5 dl torkad frukt fikon, russin, dadlar
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk nejlika

Övrigt:
4 dl cashewnötter blötlagda över natten
0,5 dl kokosolja
0,5 dl honung
0,5 dl pressad apelsin och skalet rivet
1 frp saffran
2 tsk vanilj eko
1 krm salt

 Gör så här:

Pepparkaksbottnarna:

- Mixa nötterna tills de är grovt hackade, blanda då ner pepparkakskryddor, honung, och mixa tills massan håller ihop.

- Klä småformar med plastfolie, och kläm ut nötmassan till en jämn botten.

Övrigt: 

- Häll bort blötläggningsvattnet från cashewnötterna, och skölj ordentligt.

- Mixa sedan till ett fint mjöl, innan resten av ingredienserna tillsättes. Fortsätt mixa i ca 5 minuter, tills smeten känns riktigt slät.

- Skeda smeten över pepparkaksbottnarna, och låt sedan stelna i kylen minst 4 timmar!

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera