Havrefrallor med sesamfrön - Vegan

 Ingredienser:

25 g jäst
5,5 dl kallt vatten
3 dl fiberhavregryn 
12 dl vetemjöl
0,5 msk salt
0,5 dl sirap
50 g olivolja 
1 dl rostade sesamfrön

 Gör så här:

Dag 1

- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Låt svalna. 
- Smula jästen i en bunke.
- Häll på vatten och blanda tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt, sirap, olivolja och sesamfrön. Spara lite sesamfrön till topping.
- Tillsätt fiberhavregryn och lite av vetemjölet.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget tills du arbetat ihop till en fin deg. Arbeta degen 10 min.
- Plasta in bunken och låt kalljäsa till nästa dag.

Dag 2

- Sätt ugnen på 225 grader. 
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två delar. Rulla bitarna till längder och skär varje längd i önskvärd storlek. 
- Pensla bullarna med vatten och strö på havregryn och sesamfrön.
- Grädda ca 10-15 min. 

Av: Anja Jelinek                     

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera