Blomkål med svampstuvning - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

1 st blomkålshuvud buketter, spara stam till soppa någon dag 
150 g champinjon skivad
1 st schalottenlök finhackad 
1 st vitlöksklyfta hackad
0,5 tsk sambal oelek 
2 dl grädde 
0,5 dl creme fraiche 
Salt & svartpeppar  
2 - 3 dl ost riven lagrad 
Persilja  
Smör 

 Gör så här:

Ugn: 175 grader 

- Koka blomkål i saltat vatten ca 7 minuter, häll bort kokvattnet och låt ånga av ordentligt. 

- Fräs champinjon och lök i smör några minuter, tillsätt vitlök, sambal oelek, som får fräsa med i ytterligare några minuter.

- Häll på grädde, klicka ner creme fraiche, och låt puttra ihop. Tillsätt större delen av den rivna osten, smaka av med salt & svartpeppar.  

- Lägg över blomkålen i en passande form, klicka över stuvningen, och strö över den resterande osten.

- Gratinera på 175 grader i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg. Toppa med lite hackad persilja!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera