Källarfranska - Vegan

 Ingredienser:

5 dl vatten kallt 
50 g jäst
1 msk olja
0,5 msk salt 
4 dl rågsikt
9 dl vetemjöl

 Gör så här:

Ugn: 225 grader 

- Rör ut jästen i vattnet, och blanda med resten av ingredienserna. Var lite försiktig med vetemjölet, arbeta in mjölet efter hand, så att det blir en smidig och lättarbetad deg.

- Täck degen, och låt jäsa 3 - 4 timmar på en sval plats. 

- Knåda degen ordentligt, rulla ut 5 st längder, och dela varje längd i 5 delar, och rulla dem till bullar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

- Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter. 

- Grädda mitt i ugnen på 225 grader, i ca 12 minuter, och låt sedan svalna på galler under bakduk! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera