Grönsaksband med cashewröra - Vegan

 Ingredienser:

Grönsaksband
4 st morot skalad hyvlad i remsor
2 st zucchini mindre hyvlad i remsor
200 g champinjon skivad
2 st spetspaprika eko strimlad 
1 msk soja kikkoman 
Svartpeppar  
Koriander färsk

Cashewröra
200 g cashewnöt blötlagd i kallt vatten i 1 timme 
5 cm ingefära färsk skalad
2 st vitlöksklyfta skalad
0,5 lime eko pressad 
0,5 chili röd delad 
2 msk soja kikkoman 
3 msk olja 
5 msk kallt vatten 
Ev salt & svartpeppar

 Gör så här:

- Häll bort blötläggningsvattnet, och mixa alla ingredienserna tills det blivit en slät massa. Smaka av, och ställ svalt tills servering. 

- Hetta upp lite olja i en teflonpanna.

- Fräs champinjonerna på hög värme tills de fått lite färg, krydda med soja och svartpeppar.

- Tillsätt sedan strimlad paprika, låt fräsa med i en minut. Blanda till sist ner morot, zucchini, och fräs på fortsatt hög värme. Behövs bara några minuter till i pannan.

- Lägg upp, toppa med cashewröra, och koriander, och servera genast! 

- Vill man ha det extra matigt, så funkar det jättebra med att tillsätta marinerad, tärnad och stekt tofu!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera