Tomatsås med chilisting - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

1 st lök gul finhackad 
4 st vitlöksklyfta skivad
1 st chili röd hackad
1 tsk basilika torkad
1 dl vitt vin (matlagningsvin går utmärkt) 
1 tsk timjan
250 g körsbärstomater i halvor
1 b körsbärstomater konserv
1 msk honung 
Flingsalt & svartpeppar 
1 st citron eko skal rivet
Olivolja 
1 dl parmesan riven
Basilika färsk
Timjan färsk

 Gör så här:

- Fräs lök, vitlök, chili i lite olivolja, låt fräsa i ungefär 5 minuter, tills löken är mjuk och glansig. 

- Blanda ner de färska tomaterna, torkad basilika, timjan, vitt vin och låt puttra i ytterligare några minuter.

- Tillsätt sedan de konserverade tomaterna, honung, hälften av citronskalet, och låt puttra i 5 - 10 minuter, eller längre om det finns tid.

- Smaka av med salt & svartpeppar. 

- Blanda såsen med nykokt pasta, och toppa med färsk basilika, timjan, citronskal, parmesan, några droppar olivolja, och eventuellt lite extra svartpeppar!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera