Sill - Vegan

 Ingredienser:

Grundsill

  • Aubergin
  • Vatten
  • Salt

Löksill 

  • 3 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kokossocker
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 skivad gul lök
  • Vitpeppar
  • Grov senap

Klar vitlökssill med chili

  • 1 – 2 klyftor riven vitlök
  • 0,5 msk vinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk hackad dill eller persilja
  • Chili efter smak
  • Vitpeppar
  • 3 dl vatten

Senapssill

  • 2 msk grov senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 dl plantbaserad grädde
  • 0,5 dl vatten
  • Vitpeppar
  • Gurkmeja

Citronsill 

  • 3 msk vinäger
  • 1 msk kokossocker
  • 3 msk olja
  • Halv citron
  • 1 dl vatten
  • 1 msk dill
  • 2 msk hackad spetspaprika
  • Chili efter smak
 Gör så här:

Grundsill 

- Skala auberginen och skiva i tunna ”sillformade” bitar.
- Salta rikligt och lägg dom i en sil över kokande vatten, inte nudda vattnet utan det ska ångas, med lock över i ca 5 – 8 minuter.
- Ta av, krama ur och låt svalna.

Löksill

- Koka upp vitvinsvinägern med kokossockret så det smälter, och ta av så det får svalna.
- Skiva löken i ringar, varva med aubergine i burken.
- Blanda ner oljan i vinägern och sist vatten.
- Smaka av med senap och vitpeppar.
- Häll över lök och aubergine.

Klar vitlökssill med chili

- Riv vitlöken, blanda med vinäger, rapsolja, chili, dill och vitpeppar.
- Rör ner vattnet och häll sen över auberginen.

Senapssill

- Blanda senapen med vitvinsvinägern och kryddor.
- Ha i grädde och vatten och slå över oljan i jämn stråle.
- Häll över auberginen.

Citronsill

- Kok upp vinägern med kokossocker, ta av och låt svalna.
- Rör ner olja, dill och till sist vattnet.
- Tvätta och skiva citronerna.
- Varva citron, chili, paprika & aubergine med lagen.
- Gör du den flera dagar i förväg så plocka ur citronen efter en dag.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera