Citrusstekt quornfilé med rostade grönsaker - Ovovegetariskt

 Ingredienser:
  • 300 g quornfilé/ eller valfri vegofile tinad och delad i tre bitar 
  • 0,5 st apelsin pressad
  • 2 msk olivolja 
  • Salt & chiliflakes 
  • 10 st potatis mindre storlek klyftad 
  • 4 st morot delad i mindre bitar 
  • 2 st lök gul i klyftor 
  • 1 st spetspaprika i bitar 
  • 3 st vitlöksklyfta skalad skivad 
  • 0,5 st citron eko skal rivet

 

  • 0,5 st apelsin skivad
  • 1 st citron skivad
  • 1 st lime skivad
  • Olivolja
  • Salt & svartpeppar
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Vispa ihop marinaden av apelsin, olja, smaka av med lite salt, en nypa chiliflakes, och lägg i vegofiléerna.
- Låt sedan marinera i ca 30 minuter. 
- Gör under tiden i ordning grönsakerna, och lägg över dem på en bakplåtspappers klädd plåt.
- Ringla över lite olivolja, krydda med salt & svartpeppar, citronskal och rosta på 200 grader i 30 minuter, vänd gärna på grönsakerna efter halva tiden. 

- Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek sedan de skivade citrusfrukterna tills de fått ordentligt med färg.
- Plocka upp dem ur pannan, och fortsätt med att steka de marinerade filéerna. '
- Pressa över lite saft från valfri citrusfrukt, salta och peppra ordentligt, och stek tills filéerna fått fin färg
- Servera genast med de rostade grönsakerna, stekta skivor av apelsin, citron och lime, en klick creme fraiche och färsk timjan! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera