Rostade grönsaker med halloumi och basilikadressing - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Rostade grönsaker: 
1 kg rotfrukter valfritt jag använde 
Morot i bitar 
Rödbeta i klyftor 
Brysselkål halverade 
Lök i klyftor 
Vitlök skivad  
Olivolja 
Flingsalt 
Svartpeppar 

Basilikadressing:
5 - 6 msk olivolja 
2 msk balsamico 
1 tsk salt 
2 st vitlöksklyfta 
1 dl basilika färsk 
1 msk timjan färsk 
Svartpeppar 

Övrigt: 
2 st frp halloumi skiva eller tärna 
Ruccola eko 
1 st citron eko skal rivet

 Gör så här:

Rostade grönsaker: 

- Skala morot och rödbeta, dela morot, och klyfta rödbetorna.

- Ansa, och halvera brysselkålen, klyfta lök, och skiva vitlöken. 

- Lägg över rotfrukterna på en bakplåtspapper klädd plåt, droppa över olivolja, och krydda lätt med timjan, flingsalt och svartpeppar. 

- Rosta sedan i ugn på 200 grader i ca 45 min, eller tills allt mjuknat och fått lite färg, vänd gärna efter halva tiden. 

Basilikadressing:

- Mixa samman, smaka av med lite svartpeppar, låt sedan stå och dra. 

Övrigt:

- Stek halloumin tills den fått fin färg. 

- Blanda de rostade rotsakerna med lite ruccola, toppa med stekt halloumi.

- Avsluta med att droppa över basilikadressing, rivet citronskal, och servera genast! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera