Ryttarkakor - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Browniekakan
4 ägg
1 dl agavesirap
50 g smält kokosolja
75 g rismjöl
50 g kakao
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
75 g mörk choklad (minst 70%)

Kokoskolatäcke
1 dl valfri grädde (jag tog Oatlys iMat)
1 dl kokossocker
½ dl agavesirap
4 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
2 msk Renee Voltaires kokosspread

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Smält kokosoljan på låg värme i kastrull eller mikron. Ställ åt sidan att svalna.

- Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver. Häll ner kokosoljan och tillsätt sedan kakao, rismjöl, salt och hackad choklad.

- Häll i en form (ca 20 cm) klädd med bakplåtspapper eller ordentligt smord. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Under tiden gör du kokoskolatäcket.

- Lägg grädde, kokossocker och agavesirap i en kastrull. Koka upp och låt puttra på svag värme under ständig omrörning i ca 10 minuter tills den blir lite segare i konsistensen.

- Lägg ner kokosspread, vaniljpulver och kokosflingor och rör om. Ställ kastrullen åt sidan.

- Ta ut kakan efter 15 minuter och bred försiktigt över kokosgeggan.

- Höj värmen i ugnen till 200 grader och grädda kakan i ytterligare 10-15 minuter tills kokoskolan fått fin färg.

- Ta ut och låt svalna ordentligt innan du skär upp i bitar och bara njuuuuuuter!

Av: Nina W

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera