Raw pepparkakscheesecake med apelsin - Vegan

 Ingredienser:

Botten
1 dl cashewnötter
1 dl pecannötter
10 färska, urkärnade dadlar
1,5-2 tsk pepparkakskrydda (smaka dig fram)
1 liten nypa salt

Fyllning
3 dl cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar men helst över natten)
Zest från 2 ekologiska apelsiner
1 dl färskpressad apelsinsaft
Agavesirap efter smak (jag tog ca 1 msk)
1 tsk vaniljpulver
1 knivsudd salt
½ dl smält kokosolja

 Gör så här:

Mixa nötterna till bottnen till ett grovt mjöl. Jag gillar dock när det är lite crunchigt, så jag stoppar innan det blivit mjöligt.

- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det blir en kletig massa. Tryck ner den i en smord (eller bakplåtspappersklädd) springform och ställ i frysen.

- Häll bort vattnet från nötterna och mixa dem. Tillsätt sedan zest, vaniljpulver, sötning, salt och kokosolja.

- Späd med apelsinsaft och mixa kraftigt tills det blir en slät och fin kräm. Min mixerstav är dock för slö så krämen blir lite grynig, men smaken är ju densamma!

- Behövs det spädas mer, ta lite vatten. Smaka av om det behövs mer sötning.

- Häll krämen över bottnen och frys 1 timme. Förvara i kyl till servering.

- Dekorera med mortlade kardemummakärnor och gärna lite apelsinklyftor.

Av: Nina W

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera