Veggie bowl med rostad pumpa och zucchini - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:

600 g pumpa skalad, urkärnad och smått tärnad
1 st zucchini smått tärnad
2 st rödlök klyftad
250 g körsbärstomater delade
0,5 dl mandel flagad 
3 msk olivolja 
2 msk balsamico vit
1 tsk timjan torkad
0,5 tsk oregano torkad 
Flingsalt & svartpeppar 
Chiliflakes 

4 port quinoa röd kokt i grönsaksbuljong 

Kall sås:
2 dl iMat fraiche 
0,5 msk honung 
1 st vitlöksklyfta pressad
Salt & svartpeppar 
Chiliflakes 
Timjan färsk 

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, och lägg tärnad pumpa, zucchini, lök, tomat, var för sig, och droppa sedan över dressingen.
- Rosta på 225 grader i ca 25 - 30 minuter, och när några minuter återstår, strö över flagad mandel. När grönsaker och mandel fått fin färg, ta då ut plåten. 
- Ta fyra skålar, börja med quinoan, och lägg sedan på de rostade grönsakerna.
- Toppa med flagad mandel, en rejäl klick fraiche, färsk timjan, och eventuellt lite svartpeppar och flingsalt! 

Kall sås:

- Blanda samman, smaka av!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera