Ingefärspäron med chili - Vegan

 Ingredienser:

4 - 6 st päron små och fasta 
5 dl vatten
3 dl socker 
4 msk ingefära grovt hackad
0,5 st citron eko skal 
0,5 tsk vaniljpulver eko 
0,5 st chili röd strimlad (om man vill ha lite extra hetta)

 Gör så här:

- Koka upp vatten, socker, vaniljpulver, ingefära, citronskal, och chili.

- Lägg ner skalade päron, och låt dem sjuda under lock, tills de är mjuka.

- Mina tog ca 17 minuter, så kolla med sticka att de är tillräckligt mjuka! 

- Låt päronen svalna i lagen, och låt dem stå kallt tills servering! 

- Servera med vispad grädde smaksatt med lite punsch, eller annan valfri smak, strimlat citronskal, och eventuellt lite strimlad chili från ingefärslagen! 

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera