Snabbnudlar med picklade champinjoner - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

Picklade champinjoner
150 g champinjoner skivad 
2 msk vatten
1,5 msk risvinäger 
1,5 msk farinsocker 
1 msk soja kikkoman

Snabbnudlar
5 dl grönsaksbuljong eller ta mer om man vill
1 msk soja kikkoman
1 tsk sesamolja 
1 - 2 tsk sambal oelek 
Salt & chiliflakes 
4 port nudlar jag använde snabbnudlar
3 st morot tunt strimlad
100 g rödkål tunt strimlad 
100 g sockerärtor 
Sesamfrö
Vallmofrö 
Koriander
Srirachasås

Övrigt
4 st ägg löskokta 

 Gör så här:

Picklade champinjoner

- Rör ihop vatten, farinsocker, soja, och risvinäger i en skål, smaka av för rätt balans.
- Blanda ner skivade champinjoner, och låt pickla under tiden resten av ingredienserna görs iordning.

Snabbnudlar

Fräs rödkålen i lite olja på hög värme under några minuter, och ställ sedan åt sidan. 
- Koka upp grönsaksbuljong, med soja, sesamolja, och sambal oelek, och smaka av med eventuellt, mer soja eller lite salt & chiliflakes.
- Rör ner nudlar, och morot i tunna strimlor, och låt koka några minuter under omrörning.
- Blanda till sist ner picklade champinjoner och sockerärtor, som får puttra med i 1 - 2 minuter.
- Lägg upp nudlar, morot, champinjoner, sockerärtor i skålar.
- Toppa sedan med löskokt ägg, rödkål, och strössla över lite sesamfrö, vallmofrö, koriander.
- Avsluta med några droppar srirachasås! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera