Rostad rotselleri med smör, hasselnötter och löskokt ägg - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Fungerar som en liten förrätt, då räcker det med en skiva rostad selleri, och ett ägg. Eller som en lättare middag, då serverad med valfria tillbehör! 

1 rotselleri stor tvättad, ansad och skuren i 2 cm tjocka skivor
75 g smör
0,5 dl hasselnötter grovt hackade
Flingsalt med limesmak & peppar
4 löskokta ägg
Persilja hackad

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Lägg den skivade rotsellerin på en plåt, klicka över hälften av smöret, salta och peppra, och låt rosta i ugnen på 175 grader i ca 25 min.

- Ta ut plåten vänd på skivorna, salta och peppra lite till, klicka över det sista av smöret, och strö över hackade hasselnötter, och låt allt rosta tillsammans ytterligare 25 minuter!

- Vid servering, toppa med ett löskokt ägg, och lite persilja!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera