Gratinerade tomater - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Gott som både förrätt, och tillbehör!

4 - 6 st tomat modell större 
2 dl korngryn kokt i buljong
(1 dl okokt) 
1 st schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
Salt & svartpeppar 
100 g ost gärna cheddar i små tärningar 
Persilja, timjan, basilika färsk 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Skär av toppen på tomaterna, och gröp försiktigt ur innanmätet.

- Koka korngryn i grönsaksbuljong enligt instruktion på förpackningen. 

- Fräs lök och vitlök på svag värme tills löken är mjuk och glansig.

- Blanda sedan kokta korngryn, med lök, och det urgröpta tomatinnanmätet, lite hackade färska örter, salt & svartpeppar.

- Fyll sedan tomaterna med blandningen, toppa med osttärningar, lägg till på tomatlocken och droppa lite olivolja över. 

- Gratinera i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, eller tills osten smält och blivit lite bubblig! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera