Glutenfritt bananbröd - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

Ett tips, låt kakan svalna helt, innan, du försöker skära i den. Brödet/kakan är god med lite smör på skivorna, och en kopp te!

2 st ägg
0,5 dl råsocker
2 st bananer övermogna 
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver 
0,5 tsk kanel
En nypa kardemumma 
En nypa salt

 Gör så här:

- Vispa ägg och råsocker så pösigt som det går, och mosa sedan ner bananerna i äggblandningen.

- Blanda samman de torra ingredienserna, och vänd ner i smeten. Rör tills smeten är slät, och häll över i en brödform, klädd med bakplåtspapper.

- Grädda sedan ganska långt ner i ugnen, på 175 grader, i 45 - 50 minuter. 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera