Portobello wellington - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 st portobello svampar
300 g blandad svamp hackad
150 g mangold/spenat hackad
2 st schalottenlök finhackad
5 st vitlöksklyfta finhacka
2 msk persilja hackad
3 msk portvin
2 dl grönsaksbuljong
Salt, peppar, dragon & chiliflakes
Smör/olja
Smördeg
Ägg

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs svamp, lök, vitlök, och spenat i lite smör, tills löken är mjuk och glansig.

- Tillsätt portvin som får puttra med några minuter. Häll sedan över buljong, persilja och låt puttra tills buljongen kokat in.

- Smaka av med salt, peppar, lite dragon, en nypa chiliflakes, och låt sedan röran svalna!

Sätt ugnen på 200 grader, lägg de stora portobello svamparna på en plåt med bakplåtspapper, salta, peppra lätt och pensla med lite olivolja.

- Baka dem sedan i ca 15 min, och låt vila.

- Dela smördegen i 4 delar, placera portabellon, på smördegsplattan, och täck den bakade svampen med fyllningen.

- Packa in svamparna ordentligt i smördegen, skall bli små paket, viktigt att skarvarna hamnar neråt!

- Pensla paketen med uppvispat ägg, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, baka paketen i 200 grader ca 25 minuter eller tills de fått fin färg!

- Serveringsförslag, hasselbackspotatis, rostade morötter, och portvinssås!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera