Bröd i långpanna med havregryn - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 dl havregryn
8 dl mjölk valfri
50 g smör
1 - 2 tsk salt
1 msk honung
50 g jäst 
1 l vetemjöl 

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Koka upp 6 dl mjölk, havregryn, smör, salt och honung. Slå sedan i den resterande mjölken, och låt svalna lite.

- Rör ut jästen i lite av den avsvalnade degvätskan, tillsätt därefter resten av degvätskan.

- Blanda till sist ner vetemjölet i etapper, arbeta in mjölet tills det blivit en lite kladdig, men ändå smidig deg.

- Jäs i ca 30 minuter, innan degen stjälps upp på en bakplåtspappers klädd plåt.

- Platta ut degen med mjölade händer, så att den fyller hela plåten.

- Skär/snitta med vass kniv, ca 20 rutor, och jäs i ytterligare 20 minuter. 

- Grädda på 225 grader, på mittfalsen i 10 - 15 minuter. Brödet skall få en fin brun färg, utan att bli brända.

- Dela bullarna med kniv, lägg upp dem, täck med handdukar, och låt svalna!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera