Quornfilé med potatistorn och björnbärssås - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Potatistorn
1kg potatis
40 g smält smör
30 g parmesan
Vitlökspulver, peppar, timjan

Björnbärssås
1 schalottenlök
Olivolja
1 dl vin
250 g björnbär (spara några till dekoration)
2,5 dl grönsaksbuljong
2 msk balsamicocrema
En nypa socker, salt, peppar
2 msk smör

Övrigt
Quornfileér 

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

Potatistorn

- Skala potatisen, skiva tunt, lägg skivorna i en plastpåse, och häll över det smälta smöret, parmesanen, och kryddorna. 
- Blanda ordentligt, och stapla potatisskivorna i formar, toppa med lite peppar och timjan. 
- Grädda i 175 grader ca en timme.
- Låt vila några minuter, och toppa gärna med extra ost parmesan. 

Björnbärssås

- Hacka och fräs lök i oljan, tills den mjuk och glansig, häll över vinet och låt puttra i ca 5 min.
- Lägg sen ner björnbären, och häll även i buljong, låt sedan allt puttra ihop ytterligare 10 min.
- Smaka av med 2 msk balsamicocrema, socker, salt & peppar, låt få ett uppkok, och blanda till sist ner en klick smör!

Övrigt

- Tillaga quornfileérna i ugn eller i stekpanna. 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera