Quorn Minifiléer med rostade morötter, picklad schalottenlök och morots & persikopuré - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Persiko & morotspuré:
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1 morot
4 st persikor urkärnade och skalade
1 dl gräddmjölk
Färsk rosmarin
Lite salt och peppar
Smör till stekning

Picklad Schalottenlök:
3/4 dl äppelcidervinäger
2 msk socker
2 schalottenlök i tunna skivor

Övrigt:
Morötter 
Olivolja
Salt, peppar
Rosmarin
Quorn minifiléer
Persikor

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

Persiko & morotspuré:

- Fräs först löken i lite smör, tills den är mjuk och genomskinlig. Vänd då ner vitlök, morot och 3 av persikorna, som får fräsa vidare på svag värme.

- När allt börjat mjukna häll i 1 dl gräddmjölk och låt puttra tills moroten är riktigt mjuk.

- Häll över i en mixer, och lägg även i den fjärde persikan, mixa sedan ordentligt! Jag silade också purén, för att få den riktigt slät, men det är en smaksak!

- Lite salt, peppar, och kanske en nypa socker, beroende på hur söta persikorna är!

- Purén kan med fördel göras lite i förväg!

Picklad Schalottenlök:

- Koka upp lagen, och slå över löken, låt stå i minst 30 min, häll av innan servering.

Övrigt: 

Borsta morötterna, lägg på en bakpappersklädd ugnsplåt, droppa över lite olivolja, salt, peppar och rosmarin, och rosta i 175 grader ca 20 min.

- Ta ut plåten, vänd på morötterna och lägg även på 3 - 4 persikor i klyftor salta och peppra lätt.

- Lägg även på Quorn minifiléer och ställ in i ugnen i ytterligare ca 20 min.

- Låt svalna några minuter, lägg sedan upp och servera med tillbehören! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera