Glutenfria plättar - Vegan

 Ingredienser:

Ca 14 st

2 dl rismjöl
2 msk krossade linfrön
2 tsk bakpulver
3 dl plantbaserad mjölk
1 mixad banan
2 msk olja/fett

Snabbt äppelmos:
3 st äpplen
1 kanelstång
Vatten 

 Gör så här:

- Mixa bananen först.
- Mixa sen ner resten av ingredienserna.
- Stek på medeltemperatur, när de slutat bubbla på ovansidan är de perfekt läge att vända på.

Snabbt äppelmos

- Skala och skär äpplena i bitar. Kasta bort kärnhuset.
- Lägg i en kastrull med vatten så det täcks och en kanelstång.
- Koka tills mjuka.
- Häll av vattnet och ta bort kanelstången.
- Mixa till ett mos och servera till nystekta plättar.

Av: Alexandra Elemyr Unstad 

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera