Ingefärasyltat squash - Vegan

 Ingredienser:

Jag älskar allt med ingefära, och den här inläggningen är inget undantag, så himla god.

1 kg gul squash/zucchini
3/4 dl ättika
3 dl vatten
5 dl socker
Ingefära 5 - 6 cm, skalad och delad i bitar
0,5 gul chili
Citronskal från en halv eko citron
Kryddnejlikor 2 st 
Kryddpeppar 2 st

 Gör så här:

- Skala, halvera och kärna ur all squash, skär den sedan i mindre bitar.

- Koka en lag av ättika, socker, vatten, ingefära, chili, citronskal, kryddpeppar och kryddnejlika.

- Låt puttra på låg värme ca 15 min, lägg sedan i squashen och låt koka på låg värme i 8 min, tills lagom mjuk, men inte mosig.

- Ta upp med hålslev och lägg direkt i rengjorda burkar, låt lagen svalna lite innan den slås över squashen, sätt på locken och ställ svalt!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera