Quorn med ajvar relish och syltlök - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

300 g quornfilé lätt tinad
2 st gul lök hackad
1 strimlad paprika
3 st vitlöksklyftor skivade
1 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
2 dl Ajvar relish
1 dl syltlök 
Salt, peppar, paprikapulver 

 Gör så här:

- Börja med såsen, fräs hackad lök, vitlök, och paprika, tills de är genomskinliga och mjuka.

- Häll över vitt vin, och buljong, och låt puttra ca 10 min, tillsätt grädden och låt puttra ytterligare 10 min.

- Dela quornfiléerna i tre delar, salta, peppra och fräs tills de fått fin färg.

- Blanda ner Ajvar, quorn och syltlök i såsen, låt få ett uppkok och låt alltihop puttra några minuter!

(Känns såsen tunn, så kan den redas med lite maizena, men låter man såsen koka ihop ordentligt, brukar det inte behövas!) 

- Jag serverade med rostad potatis, stekta champinjoner, strimlad paprika, gräslök, och ingefärssyltad squash!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera