Filmjölkslimpa - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Ett jättegott bröd, som är lätt att variera med olika mjölsorter, frukt, nötter. 

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl russin, eller aprikoser i små bitar
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
1/2 dl honung
1/2 lingonsylt 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sätt ugnen på 200°.

-Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

- Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter.

- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

- Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera