Rostad blomkål med jordnötssås - Vegan

 Ingredienser:

Blomkål: 
600 gram blomkål
Olivolja
Flingsalt och peppar

Jordnötssås: 
1 dl jordnötssmör
1 pressad lime
0,5 chili finhackad
En näve koriander finhackad
1 dl  kokosmjölk
1 tsk tamari
1,5 tsk sambal oelek
1 msk ingefära riven 
2 st vitlöksklyftor

 Gör så här:

Ugn: 180 grader

Blomkål: 

Skär blomkålen i tjocka skivor, rubba in olivolja och salt.

- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, och rosta i ugnen på 180 grader i mellan 30 - 60 min, eller tills blomkålen fått fin färg.

Jordnötssås: 

- Mixa alla ingredienser.

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera