Crepes med svampfyllning - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Crepes: 
4 ägg
6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk socker
2 msk smör smält

Svampstuvning:
300 g champinjoner
1 schalottenlök finhackad
3 msk smör
3 msk mjöl
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
2 msk portvin/vittvin/matlagningsvin
1 msk soja
Salt, peppar & chiliflakes
Timjan

 Gör så här:

Crepes: 

- Vispa ihop smeten och låt stå och svälla en timme!

Svampstuvning:

- Fräs svampen tills vätskan kokat in, lägg i en klick smör, ev lök, och låt fräsa 5 - 10 min.

- Häll över soja, timjan och peppar.

- Smält smör i en liten kastrull, rör ner mjölet, och vispa ner mjölk grädde,och ev vin, låt koka på svag värme i 5 min, blanda ner svampen och låt koka 10 min till!

- Smaka av, kanske behövs mer kryddor!

- Lägg en klick stuvning på varje pannkaka, och vik, eller rulla ihop.

- Strö över lite ost, och gratinera i 225 grader i ca 15 min. Servera med en rejäl sallad!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera