Crepes:
4 ägg
6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk socker
2 msk smör smält
Svampstuvning:
300 g champinjoner
1 schalottenlök finhackad
3 msk smör
3 msk mjöl
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
2 msk portvin/vittvin/matlagningsvin
1 msk soja
Salt, peppar & chiliflakes
Timjan
Crepes:
- Vispa ihop smeten och låt stå och svälla en timme!
Svampstuvning:
- Fräs svampen tills vätskan kokat in, lägg i en klick smör, ev lök, och låt fräsa 5 - 10 min.
- Häll över soja, timjan och peppar.
- Smält smör i en liten kastrull, rör ner mjölet, och vispa ner mjölk grädde,och ev vin, låt koka på svag värme i 5 min, blanda ner svampen och låt koka 10 min till!
- Smaka av, kanske behövs mer kryddor!
- Lägg en klick stuvning på varje pannkaka, och vik, eller rulla ihop.
- Strö över lite ost, och gratinera i 225 grader i ca 15 min. Servera med en rejäl sallad!
Av: Marie Lyander
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera