Mjuk pepparkaka med lingonfrosting - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

125 g smör smält
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl filmjölk
0,5 dl grädde
3,5 dl vetemjöl
1, 5 tsk bakpulver

Frosting:
150 g färskost
2 msk lingonsylt
3 msk smör rumsvarmt
0,5 dl florsocker

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan, rör ner kryddorna,
- Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner filmjölk, grädde, det avsvalnade kryddsmöret, och vetemjöl blandat med bakpulvret.

- Rör snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form 1,5 l.
- Grädda längst ner i ugnen, på 175 grader i 40 - 45 min. 
- Låt svalna något i formen innan kakan stjälps upp!

- Vispa samman ingredienserna till frostingen, och bred den över den kalla kakan!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera