Löktortini med fullkornsbulgur & guinoa - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:
  • 2 st röd lök skivad
  • 250 g kesella
  • 1 ägg
  • 2 dl fullkornsbulgur & quinoa kokt i buljong
  • 2 msk mannagryn
  • 1 dl riven parmesan
  • 0,5 dl rostade pinjenötter
  • 0,5 dl msk gräslök
  • Salt, peppar & chiliflakes
  • Olivolja
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs den skivade löken, tills mjuk och glansig.

- Blanda kesella, ägg, mannagryn, och bulgur/quinoablandningen i en bunke. Rör sedan ner lök, parmesan, pinjenötter, och gräslök.

- Smaka av med lite salt, peppar och chiliflakes.

- Fördela smeten i muffinsformar, och ställ dem sedan i en muffinsplåt, blir mellan 8 - 12 st beroende på storlek.

- Grädda ca 30 min i 200 grader! 

- Låt svalna, och lossa försiktigt med en liten kniv, och lyft upp dem med en sked, eller ät dem direkt ur formen!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera