Örtgratinerade portabello - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 st portabello
1 dl riv smakrik ost
4 st vitlöksklyftor rivna
0,5 dl ströbröd
Gräslök och timjan färsk, en stor näve vardera.
75 g smör
Salt & peppar 
8 st sparris lätt förvälld

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Ta bort foten på svamparna, och mixa dem med ost, vitlök, ströbröd, gräslök, timjan, smör, salt och peppar.

- Lägg svamparna i en ugnsfast form, salta och peppra lätt. 

- Dela sparrisen i mindre bitar, och lägg i botten på svampen.

- Fördela ört/smörblandningen över, och lägg sedan på de sparade sparrisknopparna överst.

- Baka i ca 25 min, på 225 grader, och baka tills svamparna mjuknat, och allt fått fin färg!

- Servera med blomkålsmos, och valfria grönsaker!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera