Fylld aubergine med smak av mellanöstern - Lektovegetarisk

 Ingredienser:

4 portioner

2 auberginer
Olivolja
1 dl okokta röda linser
1 gul lök
1 morot
1 tsk paprikapulver
1 röd spetspaprika
Olja (raps eller oliv)
1 paket tofu
Soja
1 vitlöksklyfta
1 tsk orientalisk kryddblandning 7 kryddor (Om du inte vill göra egen så kan du antingen utesluta detta eller tillsätta lite pepparkakskrydda, lite muskot, lite kardemumma och dra ett par extra varv med pepparkvarnen)
10-15 körsbärstomater
Örtsalt och peppar
1 paket fetaost
Persilja

 Gör så här:

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Skölj auberginen och skär den mitt itu. Skär några snitt och ringla lite olja över. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

- Koka under tiden de röda linserna i saltat vatten. Skölj av. Gröp ur auberginerna men lämna lite på kanterna så skalet hålls uppe.

- Finhacka "aubergineköttet" och lägg åt sidan.

- Hacka lök, riv morot och strimla paprika.

- Hetta upp lite olja och lägg ner paprikapulver i pannan och låt kryddan svettas lite innan du lägger ner grönsakerna. Fräs runt lite och lägg åt sidan.

- Hacka tofun i bitar och stek i lite olja så bitarna tar färg. Lägg ner auberginhacket och fräs på. Krydda med lite soja, kryddblandningen och vitlök.

- Lägg ner linserna och lökfräset. Blanda ihop och krydda med salt och peppar. Hacka tomaterna och blanda ner.

- Fördela i aubergineskalen. Smula fetaost över och gratinera i 200 grader tills osten fått fin färg. Ta ut och strö rikligt med hackad persilja över.

- Servera med klyftpotatis och ugnsbakade morötter.

Av: Nina W         

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera