Kornotto med svamp och salsa verde - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

En risottovariant med korngryn, istället för ris.    

Kornotto: 
300 g kantareller i bitar/eller valfri svamp
1 st schalottenlök finhackad 
3 st vitlöksklyfta finhackad 
Olivolja 
3 dl korngryn 
2 dl vitt vin
12 dl grönsaksbuljong 
Flingsalt & svartpeppar 
Timjan färsk
65 g babyspenat
2 dl parmesan 
2 msk smör

Salsa verde:
1 dl ruccola 
0,5 dl babyspenat
2 st vitlöksklyfta pressad 
0,5 dl olivolja
Flingsalt & svartpeppar

 Gör så här:

Kornotto: 

- Fräs svampen i 5 minuter i lite olivolja, ta eventuellt undan några fina, och spara till garnering.

- Blanda sedan ner finhackad lök, och korngryn som får fräsa med i ytterligare några minuter.

- Häll på vinet, och låt det absorberas, innan buljongen tillsätts under omrörning, lite i taget. Man behöver dock inte röra lika ofta som i en vanlig risotto.

- Låt puttra i ca 30 minuter, eller tills kornet känns mjukt, och risotton är krämig.

- Ta bort kastrullen från plattan, rör ner spenat, parmesan, en klick smör, och smaka av med färsk timjan, svartpeppar och lite flingsalt, låt stå några minuter.

- Vid servering, toppa med lite salsa verde, svamp och extra parmesan!

Salsa verde:

- Mixa samman, smaka av med salt & svartpeppar 

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera