Rostad pumpa med halloumi - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

400 g pumpa valfri kärnorna borta, och klyftad 
4 st morot delad i bitar
3 st vitlöksklyfta pressad
3 msk mandel flagad
3 msk pumpafrön 
2 frp halloumi i tärningar
3 msk olivolja
Flingsalt 
Chiliflakes 
Svartpeppar 
2 st salladslök skivad
Persilja 

 Gör så här:

- Lägg pumpa, och morot i en skål, pressa ner vitlök, häll över olivolja, flingsalt och chiliflakes, blanda ordentligt.

- Lägg över grönsakerna på en plåt, tillsammans med tärnad halloumi, och strö mandel och pumpafrön över. Droppa eventuellt över lite mer olivolja.

- Rosta i ugn på 200 grader i ca 20 - 25 minuter, vänd på pumpa, morot och halloumi, efter halva tiden.

- När någon minut återstår, strö över skivad salladslök och persilja, blanda runt lite försiktigt. Så låt stå i ugnen några minuter till.

- När pumpan är mjuk, så är maten klar!

- Toppa med lite extra persilja och svartpeppar. 

- Servera gärna med någon bönsallad!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera