Aprikosquorn - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Quorn + aprikos = aprikosquorn! 

300 g quorn strimlad
1 st lök gul finhackad 
3 st vitlöksklyfta finhackad 
2 msk ingefära färsk hackad 
3 st morot skivad
0,5 chili röd hackad
1 tsk spiskummin 
1 - 2 tsk harissa pasta,  en smaksak hur starkt man vill ha det
1 dl aprikos strimlad 
2,5 - 3 dl grädde valfri 
0,5 st grönsaksbuljong tärning 
2 - 3 tsk kikkoman soja
2 st salladslök skivad
Persilja hackad
Salt & svartpeppar 

 Gör så här:

- Fräs strimlad quorn i lite smör, tills den börjat få färg.

- Tillsätt morot, lök och vitlök, chili, ingefära, harissa och spiskummin som får fräsa med tills löken är mjuk och glansig.

- Blanda ner strimlad aprikos, grädde, soja, och buljongtärning. Låt få ett uppkok, och puttra under lock, på svag värme i ca 6 minuter.

- Rör till sist ner skivad salladslök, och persilja, blanda runt ordentligt, och låt puttra i ytterligare några minuter.

- Smaka av med salt, peppar, och eventuellt mer chili. Grytan skall vara ganska kryddstark. 

- Toppa med lite extra persilja och eventuellt chili! 

- Servera med bulgur, ris eller vad man nu tycker passar.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera