9 goda recept med superfrukten avokado
2018-03-12

Avokado är en av de bästa grönsaksfrukterna vi har på denna planet. Deras friska rykte kommer från de många vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter som finns i dess läckra massa. Den har bland annat höga halter kalium. En livsviktig mineral som är nödvändig för normal hjärt- och muskelfunktion. Avokadon kan även innehålla mellan 15-30% omättat fett, vilket är bra för kroppen. Visste du också att avokado är en idealisk ersättare i recept som ber om majonnäs eller vegetabilisk olja.

Här under finner du nio stycken recept med avokado, hoppas du finner en ny favorit.

Ugnsbakad sötpotatis med cashewost och avokado

 

Nice cream på banan och avokado

 

Nudelsallad med avokado

 

Avokadosmoothie

 

Gratinerad avokado med spenat och svampröra

 

Avokadoyoghurt

 

Avokadosmörgås

 

Guacamole

 

Avokadoröra med ört & citronbaguette

 

Hoppas dessa recept inspirerar dig att testa gränserna med superfrukten avokado.
Har du en omogen och hård avokado hemma och inte orkar vänta på att den ska mogna, då ska vi ge dig ett superenkelt knep.

Slå in den omogna avokadon i aluminium och lägg i ugnen på 90 grader i cirka 10 minuter.
Avokadon släpper ut etylengas i ugnen, en gas som får frukter att mogna snabbare. Detta tips rekommenderar vi dock endast om du ska använda avokadon i maträtter eller röror, då risken finns att den kokas i ugnen. Ska du äta avokadon som den är så rekommenderar vi att lägga den i en plastpåse eller tillsammans med andra frukter som släpper ut etylengas, t.ex. bananer så mognar den snabbare, dock inte på 10 minuter.