MAX lanserar tre nya vegoalternativ, bland annat nuggets
2018-03-06

MAX hamburgare lanserar tre nya vegoalternativ och två nya veganska dippsåser. 

MAX hamburgare har som mål att år 2022 ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Når restaurangen upp till sitt mål betyder det att snittmåltidens klimatpåverkan minskas med 30 procent. För att nå upp till sina mål lanserar snabbmatskedjan nu tre nya vegoalternativ till sin green-familj. Dessutom utökar de sin sitt dippsås sortiment med två nya veganska dippsåser. 
De återinför även sin gamla Grand Deluxe favorit Umami Halloumi. 

Crispy Nyggets: Nuggets med en bas av ekologiskt sojaprotein och är 100% veganska och glutenfria. Nuggetsen friteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma. Serveras med en dippsås. 

Crispy No Chicken: En burgare gjord på ekologiskt sojaprotein och serveras i MAX klassiska Friscobröd med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Burgaren är lakto-ovo-vegetarisk men går att få vegansk om man ber om det. 

Chili ´n´ Chesse: En burgare där själva pucken är vegansk och är gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Den serveras i sesambröd tillsammans med rödlök, isbergssallad, smält cheddardip, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Det går att få hela burgaren vegansk om man tar bort ut cheddardippen och cheddarsmältosten och ersätter orginaldressingen mot en vegansk majonäs. 

Max lanserar även två nya veganska dippsåser, BBQ och Sriracha-ketchup som passar bra till nuggetsen.