Läs mer om MAX Burgers växtbaserade shake
2018-03-29

Häromdagen var Therese Lindgren och Matgeek inbjudna till MAX Burgers testkök för att provsmaka kedjans växtbaserade shake, Ryktet spred sig snabbt via sociala medier och nu kan vi efter att vi talat med MAX bekräfta att en växtbaserad shake ska testat på utvalda restauranger.

Kedjans målsättning är att minska snittmåltidens klimatpåverkan med upp till 30 procent till år 2022, då varannan såld måltid ska vara annat än rött kött. Vilket ska nås genom att få fler gäster att välja gröna produkter.

För två veckor sedan lanserade kedjan tre nya produkter i greenfamiljen. De nya produkterna var Crispy Nuggets, Crispy No Chicken och Chili ´n´ Cheese som fick väldigt bra respons utav gäster och personal.

Nu arbetar MAX med att ta fram en växtbaserad shake som kommer att testas på utvalda restauranger i maj. Shaken kommer att testas i några veckor innan den lanseras på resterande restauranger, lagom till sommaren.

Shakens bas är gjord på kokosmjölk och målet är att shaken ska ersätta den milkshake kedjan har idag. Smakerna kommer vara vanilj, jordgubb och choklad. Kedjan kommer också satsa på en Lyxshake av den nya shaken som de smaksätter med frukt och bär, såsom chefskock Jonas Mårtensson presenterade igår för Therese och Johan. Men för tillfället behåller kedjan den nuvarande Lyxshaken som har mjölk och grädde i sig. 

Så fort den är lanserad kommer MyVeggie såklart vara på plats för att provsmaka och recensera shaken. Spännande tider!