Plantable Cooking Contest
2018-03-23

Plantable Cooking Contest – Sveriges första växtbaserade mattävling

What do you bring to the table?

Idag öppnar ansökan till Nordens första växtbaserade mattävling, en mattävling som är helt växtbaserad och som lyfter fram den veganska gourmetmaten till en ny nivå. Ett verktyg för alla matlagare att dela med sig av sina uppfinningar och tillsammans skapa nya trender.

Idag äter allt fler svenskar vegetarisk en eller flera gånger i veckan och försäljningen av vegoprodukter har ökat lavinartat. Fler helvegetariska restauranger öppnar upp runt om i landet och växtbaserade kokböcker syns mer och mer på bokhandlarnas hyllplan. Plantable Cooking Contest mål är att accelerera utvecklingen av det växtbaserade köket för att sudda bort den ofta tråkigare stämplen som vegomat har, deras mål är att visa hur spännande, vacker och smakrik maten egentligen är.

Bakom tävlingen står vegetariska kockarnas förening som grundades i slutet av 2015 med syfte att inspirera och ge bättre kunskap till restaurangbranschen. Människorna i föreningen har en stor passion för växtbaserad matlagning, och ser tävlingen som ett verktyg för matlagare att dela med sig av sina rötter.

För att bli uttagen så ska du skicka in din bästa maträtt med ingredienser som endast är från växtriket. Ansökan öppnas idag och sista anmälningsdatum är den 16 juni klockan 23:59. Juryn väljer ut 6 st finalister som kommer presenteras den 1:a augusti 2018 och finalen går av den 16:e september 2018 i Måltidenshus i Grythyttan.

Tävlingen riktar sig till alla typer av matlagare i de nordiska länderna som lagar mat på en professionell nivå, men accepterar bidrag från hela världen. Detta innebär att inte bara professionella kockar kan delta, utan även alla som når upp till den nivå och de kriterier som tävlingen ställer på bidragen som lämnas in. Målet är att hitta guldkorn och kanske till och med en och annan ny klassiker. Juryn letar efter innovation, hållbarhet och passion samt förmågan att bidra till det gemensamma bordet.

Det är ingen kostnad för att ansöka eller medverka i tävlingen och personen som söker måste vara 18 år eller över.

Är du mästerkocken eller amatörkocken som vinner hela tävlingen, ansök idag.

Källa