Bröd & bullar - Vegan

Last updated at 15 Mar-18 07:09 PM

Här finner du veganska recept på bröd & bullar. 
Perfekt till frukosten och till soppan eller varför inte göra en lyxig macka till mellanmål.

broed-bullar-vegan
  

Nytt hos Bröd & bullar - Vegan

Minifrallor - Vegan

Ugn: 250 grader (varmluft) - Värm mjölken (inget måste, men blir enklare att blanda ner fiberhusken) till ca 45 grader och vispa ner fiberhusk f&ouml...

Läs mer...
minifrallor-som-jaeser-oever-natten1

glutenfritt-knaeckebroed1

Glutenfritt knäckebröd - Vegan

Ugn:200 grader - Sätt ugnen på 200 grader - Blanda alla torra ingredienser. - Tillsätt oljan och det kokande vattnet. -&nbs...

Läs mer...

Glutenfritt lovis bröd - Vegan

Ugn: 200 grader - Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bakmaskin eller matberedare med deginsats. - Blanda alla torra ingredienser i en sk&ar...

Läs mer...
glutenfritt-lovis-broed-1

vegan-nybakat-glutenfritt-broed-till-frukost1

Nybakat glutenfritt bröd - Vegan

Ugn: 200 grader - Mixa havregrynen, blanda ihop med de övriga torra ingredienserna. - Rör ner kvargen och få till en jämn deg. Det kommer...

Läs mer...

Gott glutenfritt knäckebröd - Vegan

Ugn: 200 grader - Sätt ugnen på 200 grader - Blanda alla torra ingredienser. Skölj quinoan först. - Tillsätt oljan och det ko...

Läs mer...
vegan-glutenfritt-knaeckebroed1

vegan-glutenfritt-filmjoelksbroed1

Enkelt glutenfritt filmjölksbröd - Vegan

Ugn: 175 grader - Börja med att mixa havregrynen till ett fint mjöl och rör ihop alla torra ingredienser. - Blanda soygurt med sirap och äppelm...

Läs mer...

Majstortilla på 3 ingredienser - Vegan

- Blanda allt och ställ åt sidan tills smeten blivit en deg. - Mjöla bordet med valfritt mjöl, ex majsmjöl och knåda degen. - Kavla ut och st...

Läs mer...
vegan-superenkla-majstortilla-pa-3-ingredienser1

broedbat-med-roeror1

Brödbåt med röror - Vegan

- Blanda olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin i en liten skål.  - Skär ut tre "skålar - Pensla skålarna och brödbitarna med oljan.

Läs mer...

Goda kanelbullar - Vegan

- Smula ner jästen och blanda den med fingervarm havremjölk.  - Blanda ner smöret, sockret, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Knåda väl!

Läs mer...
kanelbullar1

foccacia-med-oliver-roedloek-och-rosmarin1

Foccacia med oliver, rödlök, och rosmarin - Vegan

Ugn: 225 grader - Smula jästen i en bunke. Blanda ut med vatten, honung, flingsalt och olivolja. - Tillsätt vetemjöl lite i taget och knå...

Läs mer...

Frallor - Vegan

Ugn: 175 grader - Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke, använd elvisp om det behövs. - Rulla till frallor och sätt på en pl&ar...

Läs mer...
frallor-veganska-1

sesamknaecke-vegan1

Sesamknäcke - Vegan

Ugn: 150 grader - Blanda alla torra ingredienser. - Tillsätt vattnet och bearbeta degen en aning i en bunke. - Låt stå ca 15 min...

Läs mer...

Glutenfria morotsfrallor - Vegan

Ugn: 200 grader - Blötlägg chiafrön i vatten. - Låt stå och dra ca 15 min.  - Blanda alla torra ingredienser....

Läs mer...
glutenfria-morotsfrallor-vegansk1

froeknaecke-med-faenkal-vegansk1

Fröknäcke med fänkål - Vegan

Ugn: 175 grader - Sätt ungen på 175 grader. - Blanda alla torra ingredienser. - Häll på vattnet och blanda väl. Låt s...

Läs mer...

Glutenfritt tortillabröd - Vegan

- Blanda ihop ingredienserna och låt degen svälla 10-15 minuter. - Dela den i 4-5 delar (beroende på hur stora du vill ha bröden) och kavla ut dem tunt på mj&o...

Läs mer...
glutenfritt-tortillabroedtacobroed-till-fredagsmyset

morotsbroed-pa-dinkelmjoel-vegan1

Morotsbröd på dinkelmjöl - Vegan

Ugn: 225 grader Dag 1: - Smula jästen och lös den i vattnet. Tillsätt vetemjölet och blanda till en...

Läs mer...

Rödbetsfrallor - Vegan

Ugn: 225 grader - Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Låt svalna. - Smula jästen. Lös upp den i ljummet vatten. - Tills&auml...

Läs mer...
roedbetsfrallor-vegan1

focaccia-vegan-1

Focaccia - Vegan

Ugn: 200 grader - Smula jäst i en bunke, slå över ljummet vatten, och rör tills den lösts upp. - Blanda ner mjöl och salt, och k...

Läs mer...

Källarfranska - Vegan

Ugn: 225 grader  - Rör ut jästen i vattnet, och blanda med resten av ingredienserna. Var lite försiktig med vetemjölet, arbeta in mjölet eft...

Läs mer...
kaellarfranska-vegan-1

havrefrallor-med-sesamfroen-vegan1

Havrefrallor med sesamfrön - Vegan

Dag 1 - Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Låt svalna.  - Smula jästen i en bunke. - Häll på vatten och blanda tills j&aum...

Läs mer...

Fröknäcke - Vegan

Ugn: 150 grader - Värm ugnen till 150 grader. - Blanda dinkelmjöl, salt, sesam-, solros-, och linfrön i en bunke, tillsätt olja och vatten...

Läs mer...
froeknaecke-vegan1

gotlandslimpa-vegan1

Gotlandslimpa - Vegan

Ugn: 225 grader På kvällen:  Häll salt och 1 kg rågsikt i en stor degbunke, häll kokande vatten över, r&ou...

Läs mer...

Glutenfritt havreknäcke - Vegan

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Rör om till en geléliknande deg. Lägg ut ett bakplåt...

Läs mer...
glutenfritt-havreknaecke-vegan

glutenfria-roedbetsfrallor-vegan

Glutenfria rödbetsfrallor - Vegan

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj rödbetorna och skär bort kanterna. Skär dem i 4 bitar och mixa i exempelvis en matberedare. T...

Läs mer...

Nyttiga kanelbullar på dinkelmjöl - Vegan

Ugn: 250 grader Värm mjölken till strax över rumstemperatur.  Lös upp torrjästen med lite av mjölken och tills&...

Läs mer...
nyttigare-kanelbullar-pa-dinkelmjoel

ragbroed-med-banan-froen-och-noetter-vegan

Rågbröd med banan, frön och nötter - Vegan

Sätt ugnen på 200°C. Rosta hasselnötterna ca 10 min i ugnen. Lägg nötterna i en kökshandduk och  låt svalna,  gnugga...

Läs mer...

Knådfritt vörtbröd - Vegan

Skållning Blanda rågmjöl med vörtmixen. Häll på kokande vatten och rör ihop till en tjock grötliknande...

Läs mer...
knadfritt-voertbroed-vegan

frukostfrallor-kalljaesta-oever-natten-vegan

Frukostfrallor, kalljästa över natten - Vegan

Ugn: 300 grader - Använd en hushållsassistent eller degblandare. - Ställ bunken på en våg och ha i en ingrediens i taget, men v&au...

Läs mer...

Glutenfria Bagels - Vegan

Ugn: 225 grader 1. Blanda vatten med fiberhusken, blanda och låt svälla i 10minuter. 2. Smula ner jästen i degblandaren, häll i vätskan o...

Läs mer...
veganska-glutenfria-bagels

durumbroed-vegan

Durumbröd -Vegan

Ugn: 220 grader - Blanda durumvete och torrjäst. - Tillsätt ljummet vatten och salt. - Blanda i vetemjölet och arbeta ordentli...

Läs mer...

Sockerfritt bananbröd (choklad) - Vegan

Ugn: 175 grader - Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda ihop med de mosade (eller mixade) bananerna. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till...

Läs mer...
sockerfritt-bananbroed-choklad-vegan