FAQ

Ja, du måste vara medlem för att ladda upp recept, detta har vi valt för att vi ska kunna granska alla recept och därför hålla hemsidans innehåll uppdaterat med rätt typ av innehåll. 

Att bli medlem är helt kostnadsfritt och går på 3 knapptryck! 

I vissa fall måste man godkänna användandet av GPS på din enhet, det är den som gör det möjligt för oss att visa restauranger nära där, slå på GPS och uppdatera sidan så ska du finna restauranger i närheten.

Det är en variant av vegetarianism som kallas lakto vegetarianism vilket innebär att man avstår från kött och ägg men fortsatt konsumerar mejeriprodukter. 

En lakto-vegetarisk rätt är därför en som innehåller mejeriprodukter så som mjölk, smör, ost mm. Ett exempel på en lakto-vegetarisk rätt är, Sallad Med Quinoa Rödbetor Och Citrus - Lakto-vegetarisk.

Idag finns det så många bra dryckes alternativ till mjölk men också ostkomplement så det är väldigt lätt att göra om din lakto-vegetariska rätt till helt vegetarisk eller vegan!

Det är en variant av vegetarianism som kallas ovo-vegetarianism vilket innebär att man avstår från kött och mjölk men fortsatt konsumerar ägg/äggprodukter. 

En ovo-vegetarisk rätt är därför en som innehåller ägg eller produkter med ägg i. Ett exempel på en lakto-vegetarisk rätt är, Bovetepannkakor Med Kimchi - ovo-vegetarisk

Idag finns det så många bra komplement till både ägg och äggprodukter så det är väldigt lätt att göra om din ovo-vegetariska rätt till helt vegetarisk eller vegan!

Det är en variant av vegetarianism som kallas lakto-ovo-vegetarianism vilket innebär att man avstår från kött men fortsatt konsumerar ägg och mejeriprodukter. 

En lakto-ovo-vegetarisk rätt är därför en som innehåller mejeri och ägg så som mjölk, smör, ost, ägg mm. Ett exempel på en lakto-ovo-vegetarisk rätt är, Citronmousse På Mascarpone Med Amaretti, Maräng,Havtornsås Och Myntasocker - Lakto-ovo-Vegetarisk

Idag finns det så många bra dryckes alternativ till både ägg och mejeriprodukter så det är väldigt lätt att göra om din lakto-ovo-vegetariska rätt till helt vegetarisk eller vegan!

Vad en vegetarisk maträtt innehåller är enkelt! Vegetabilier, vegeterianer äter enbart mat från växtriket och äter inga animaliska produkter. 

Många ser idag detta som vegan vilket också stämmer då båda äter helt vegetabilisk kost. Där det även finns olika sidor här för en renodlad vegeterian är om man äter honung eller inte. Även här skiljer det säg. 

En vegan är någon som avstår 100% ifrån alla animaliska djurprodukter inte bara i kosten utan i alla andra delar av livet så som kläder, kosmetika osv.

En vegansk maträtt innehåller bara vegetabilier, veganer äter enbart mat från växtriket och konsumerar inga animaliska produkter över huvud taget.

Kosten för en vegan och vegeterian är väldigt lik. där det skiljer sig mer är de olika varianterna på vegetarianism men också utanför kosten.

Pescetarianism är ett slags kosthållning som innebär att man äter fisk och skaldjur, och även mejeriprodukter och ägg, men inte kyckling eller annat kött. 

Pescetarianism är inte en form av vegetarianism. Vi har inga exempel på en maträtt för pesceterianer då vi enbart har vegetarisk och vegan mat. 

Också kallat Stockholmsvegetarian, 

En flexitarianer är någon som ofta äter vegetariskt och gör ett medvetet val att äta efter vegetarianism. Men kan även äta kött, oftast kyckling, fisk eller skaldjur. 

Ofta införs det köttfria dagar eller måltider för flexitarianer eller att man oftast söker de vegetariska alternativet i första hand. 

Idag ses närmare 2 miljoner människor i Sverige som flexitarianer.